Ludvika-frisyren

Gutsav är på dagis och Mollan sover, Jimmy pluggar och jag sitter här och tänker att..

Vad är det för fel på oss som bor här egentligen. Inget tror vi ju förstås. Men bara för att vi är så hemmablinda. Ok, det kanske inte är fel på dej och dej, men på medel-Ludvikabon.Det är nåt med dom som bor häromkring.

Varför är den familjen från Ludvika som är med i Den stora Resan den minst roliga att titta på? Dom verkar inskränkta och pinsamma, och har lite svårt att bjuda på sig själva och släppa loss.
Och varför är den mamman som är härifrån som är med i Ensam mamma söker oxå den som är tråkigast av de tre morsorna som är med. Hon är oxå pinsam och verkar ha svårt att släppa loss.
Kanske tycker vi så bara för att dom känns så vanliga bara för att dom ser ut  typ som vi gör och pratar så som vi gör? Men jag tror inte det. Känns som att vi är lite bonniga och inskränkta överlag, har svårt för det som är annorlunda, är rädda för att göra bort oss och släppa loss.

Jag har inte täkt på det här förut. Har trott att Ludvika med omnejd, är väl som småstäder är mest. Det finns några snygga modeintresserade, några sportkillar, några punkare, några hårdrockare, några homosexuella, några raggare osv. Har inte trott att några av dessa grupper varit överrepresenterade på något vis. Tills jag träffade Sara och Jenny. Sara som är från stockholm pratade om Ludvika-frisyren, och fattade ingenting! Vadå Ludvika-frisyr, alla ser ju helt olika ut i håret, och tänkte på mig och mina kompisar. Sara förklarade för mig att nästa alla tjejer mellan 14-24 år hade nåt slags blekt överhår och svart underhår. Hon kunde inte fatta varför dom såg ut på det där förskräckliga viset. Det var inget hon hade stött på i Stockholm. Jag förstod vilken frisyr hon menade, det var ju så jag själv såg ut för 10 år sedan, men inte gick det väl omkring människor som fortfarande såg ut så!?

Jag började titta, och hon hade rätt, dom var många (det här är ett år sedan, kan ha ändrats nu). Fast de flesta var nog människor från utbygden, många av dom så kallat white-trash. Lite för mycket smink, lite för blekt hår, lite förmycket cigg och folköl, lite förmycket kläder från Grängesbergs marknad. (och detta gäller även 40+arna)
Men de var så många att dom kom att representera en hel stad. Och den staden är vi.  :/

Och sen var oxå jag och Jenny på marknaden. De människorna som Sara menade, det här är deras bästa dag på hela året. då går dom man ur huse´. Hur som helst så gick vi förbi en klädsnurra med några förskräckliga luvtröjor i olika färger, med lurv inuti luvan och taggiga fula tribalmönster på ärmarna. Dom var så fula att jag fick lov att stanna och visa Jenny och berätta en histora om att förra året efter Gränges marknan såg jag en hel familj med såna här fula tröjor på MM. En pappa och två tonårsöner. Hon tyckte verkligen oxå att dom var fula. Men så sa hon. Jag tycker att det är många som har den här typen av stil här.  (Jenny är från Örnsköldsvik) Det ska lixom vara lite hårt och lite raggare. What!? Vad säger du! Så här ser vi väl inte ut heller. Men det gör vi! Ja hallå inte VI, men dom andra!!

Fy faan.. Jag har verkligen inte tänkt på att det är så. Men vi är omgivna av dom. Nu ser jag dom överallt. Upptäckte att våra grannar är precis såna. Hon, rökare, lite småtjock råttfärgat tråkigt hår, trista kläder har döpt sin unge till Tindra. Han, smal som en sticka, fula jeans, den typen av luvtröjor, keps, polisonger, 17 wunderbaum i den svarta volvon med guldfälgar, som han beundrar varje morgon när han tar en cigg innan han åker iväg. Inget ont om dom men.. ja.. Sen kom jag på att famlijen i porten längre bort oxå är av samma sort.
Kontentan är i allfall att det är så här människor utifrån ser på oss eftersom dessa människor är fler än alla andra, och jag vill inte att det ska va så!! Huuu.


Det var allt för idag

Idag Söndag..


Faan.. jag har en unge som fortfarande äter på nätterna fast hon är 9 månader. Hon skulle inte alls behöva, det är bara för att jag är så lat och inte orkar ta fighten och sluta. Lilla Gustav fick sluta när han var 4 månader, jag var stenhård! Alles förtidigt kan jag tycka idag, men det var det nog inte, det gick ju jättebra. VArför är jag blödigare nu? Eller bara bekvämare, fast det är ju inte särskillt bekvämt att gå upp och värma välling varje natt kl. 02:00.
Funderar på om vi ska köra hårt snart när hon blivit av med snuvan, å usch jag längtar inte efter skriknätter. :(

Igår var vi på 50års kalas, det var Jimmys mamma som fyllde. Trvevligt och goood mat. Vi ska dit kl 12 och äta rester. Det är med blandade känslor vi tar dit Gustav. Han är ju pälsdjursallergiker och brukar allid få massa kli. Men vi ska försöka få i han lite allergimedicin innan, få se hur det går då. Man vill ju att han ska kunna hälsa på hos sin farmor oxå!

Sen ska vi vidare till mamma och pappa där min brorsa har sitt 37års kalas. Efterssom han precis som jag är ett barn fortfarande har vi våra kalas hemma på Lyckåker och mamma bakar tårta. Mycket bekvämt och bra på alla sätt och vis!

Näst nästa vecka ska dom in här och riva vårat kök, men det är så drygt för vi vet inte några detaljer, verkar inte vara  nån som vet. Vad bekostar dom? Är föreningens försäkringsbolak kontaktat? Var får vi välja på för kök, golv, kakel? Fåår vi ändra och panera som vi vill, kan vi flytta spis, kyl/frys och såna saker? Kommer det gå att bo här, och laga mat här? Sa det bara torka av sig själv eller ska det stå fläktar/avfuktare i köket? Jag vill ha svar nu! I fradags när jag mött Jimmy på stationen och vi kom hem, så bara rann det vatten från rören. (som syns i trappuppgången nu där dom bilat upp)  Jimmy ringde Örjan och berättade, och han kom ner och kollade, bad alla ovanför oss attt spola i sina kökskranar och då typ sprutade det ut vatten i trappuppgången.  Känns som att med den här takten kommer hela huset vara uppblött snart. Fattar inte hur dom ska kunna få det torrt? Men, men, det är väl inte mitt problem, eller ja, det är det väl i och för sig. Å hoppas bara att det blir bra och att det inte innebör förmycket jobb för oss.

Angående mina felskrivingar, så blir det så för att jag skriver så rackarns snabbt ;) och är så stressad jämt för att det snart kommer nåt barn och stör mig. Det är en jobbig sak med att ha barn, att man aldrig får vara ifred. Inte på toa när man skiter, eller när man duschar, eller när man sover. Dom är alltid runt fötterna på en, som små svansar. Men det blir väl bättre när dom blir äldre, hoppas jag. Inte många 12 åringar som vill sitta i knät på sin mamma när hon bajsar va? Eller står och bankar på duschdörren för att dom oxå vill komma in och plaska? Nä, det hoppas jag verkligen inte. I så fall är det nog nåt fel på dom, och då är dom nog mobbade oxå :(

Ikväll blir det yoga! :) skönt å få komma hemmifrån lite!

Nu ska jag sluta och hjälpa Jimmy med att packa upp alla grejer han handlat på WILLYS! :P




Saker jag gör när inte Jimmy är hemma..


Saker som händer här hemma när Jimmy inte är här, som inte händer annars:

-Jag kör diskamaskinen halvfull plus med kastruller och skit.

-Jag handlar på konsum.

-Jag köper den dyraste muslin.

-Jag använder endast dyra up&go blöjot på Mollan. (efterssom jag inte orkar bråka med henne när hon inte vill ligga ner)

-Jag väntar till dagen efter med att diska den snordyra stekpannan (fast man ska diska den på en gång)

-Gustav går ut i endast linne och stövlar.

-Datorn står på hela långa dagen.

-Ungarna lever nästan bara på burkmat, och jag på fil.

-Mollan får vara naken utan blöja, trots att det bara är en tidsfråga innan hon kissar på golvet (men då torkar jag bara upp det) Hon tycker ju att det är så sköönt!

-Student tiningar, Pedagogiskamagasinet och andra facktidningar åker direkt i pappersinsamlingen, som jimmy sägar att han ska läsa fast han aldrig gör det.

-Jag köper en ny babytandborste istället för att vända upp och ner på lägenheten efter den som kommit bort.

-Blirutan står öppen 2dagar och en natt (för att jag lät Gustav sitta och leka
i bilen igår när jag fixade med barnblistolarna, och då måste han ha vevat ner rutan) Oops!

Det är så det ser ut här de här veckorna, är det inte underbart slappt :D

..och Carina, om du läser det här, skvallra inte till Kronvägen, dom kankse inte skulle gilla mig då ;) 


Nu kom gullGusatv och frågade om inte vi kan baka nyårskakor efter jul precis som gullebybarnen (han ser på Alla vi barn i i bullerbyn) Det är klart vi ska baka nyårskakor! (Vad fan är det? :)

Å vad dom här timmarna efter middagen går segt. Dom bara sniglar sig fram med griniga ungar, och man börjar snegla på klockan redan kl 6 och tänker att nu är väl klockan halv 8 snart. Men det är hon aldrig.

Idag har vi varit och mamma Latte fikat med Mina och Ella, få se om jag kan fixa in ett kort på gullungarna! En underbart slappt men det börjar snart bli drygt efterssom ungarna inte är så pigga på å sitta still nåt mer.
Sen har vi varit inne och lekt, slagit in pakt till min brorsa som fyller år snart, och nu tittar ungarna på tv.
 Ja eller mest Gustav. Mollan kryper mest naken omkring och gnäller just nu. Snart ska jag ta farm näspray och näsdroppar så ska vi ha brottningsmatch hon och jag. I natt var hon vaken mellan 3 och halv 6. Jag drog mig in i längsta med att ta fram snorsug och näsdroppar, hon skriker ju som en galning, och jag ville inte riskera att Gustav vaknade, det gjorde han som tur var inte. Men Mollan somnade inte om för det, inte ens efter 200ml välling. Såå drygt, hon bara höll på att klättra på mig. Försökte lägga ner henne i sin säng, men hon bara klättrade upp till mig hela tiden. Det är nackdelen med att ha spjälsängen utan långsida vid sidan av våran säng. Men det är bra skönt när jag måste sticka ner handen och leta efter napp eller ge henne välling. Men det börjar ju bli lite farligt nu ifall hon vaknar innan vi lagt oss och tumlar ner på golvet och duknar i skallen. Hoppas iallfall hon är mindra täppt i natt så jag får sova lite mer. Hon vaknar lixom av att hon inte får luft, eftersom hon envisas med att ha napp när hon sover så kan hon inte andas med munnen heller *suck.

Vad sur jag är på TV 5, normalt på torsdagar brukar jag njuta av dubbelavsnitt av Unga mödrar. Men det har dom helt plötsligt slutat med, fast dom bara var på avsnitt 7 av 20. Hade alltså sett framemot ett gäng fler fina trosdagar med idiotmammor. MEN istället säder tv5 nu Wipeout, vem fan vill se det? Och dessutom den Amerikanska verisionen >:( What lixom!!! 

Molly & Ella mammalatte fikar


Lunch hos Linda m.m

Idag har jag & Mollan varit hemma hos Linda och hennes ungar och ätit lunch, med Emma och Karro. Men jag visste inte att Linda flyttat redan så jag gick ner till Bergsgatan och ställde sovande Mollan utanför "Lindas" balkong, och gick upp till "hennes" dörr, men varför står det Karlsson på dörren, hon heter ju Persson Hmm. Så jag ringde och hon hade ju flyttat upp till knutsbo.. så det var bara att väcka Mollan och ta bilen! =)

Jaha, nu har min  mamma hittat hit oxå .. -"Du får väl tänka på vad du skriver, den där tjejen du skrev om.. bla bla.." osv. Jag är väl inte så dum så att jag skriver elaka saker om människor som läser min blogg, eller som skulle kunna tänkas hitta hit. Den där mamman är typ 7 år älder än mig, har inte facebook, och vi har inga gemensamma vänner, och kommer nog aldrig att få det heller. Kan inte för min vildaste fantasi föreställa mig hur hon skulle hitta hit. Och om hon gör det, så, ja då får hon i allfall veta hur jag känner ;)
Varför berättade du för mamma, storebror?!

Jag sitter här i väntan på att Mollan ska bli trött så vi får gå och lägga och och mysa lite. Det kan vi ju aldrig göra annars när brorsan är hemma. Minns när grabbarna var bebisar att Linda sa en gång att hon kunde sakna att bara ett barn. Då kunde jag inte alls förstå det, men nu gör jag det. Ett barn är ungefär vad man hinner med utan att nån alltid får vännta och hinna bli ledsen, ett barn kan man ha med sig var som helst, man kan följa ett barns dag och sova när det sover, leka när det vill leka osv. Ett barn kan man ha tid att lära känna innan och utan. Jag kan ilband känna att jag inte än riktigt känner Mollan, att hon lixom bara finns här hos oss, men att jag inte riktigt vet vad hon vill, när det är hon är trött, eller vad som får henne att skratta och sånt. Gustav tar ju så mycket tid och uppmärksamhet. Det känns lite tråkigt. Men det behöver väl kanske inte vara någonting dåligt. Hon har ju iallfall ett syskon att titta på och leka med, det hade ju inte han när han var liten.

Igår köpte jag en Musli- Golrius, premium hette den. Det verkade vara Muslinas (nej jag vet inte hur man gör tyskt y) Rolls Royce, och den var såå god, med massor av nötter och frukt. Den kostade över 60:-kg!
DET skulle Jimmy veta om *fniss, han som är så sparsam. Det är sånt jag får unna mig när han inte är hemma, och det är jag som har hand om kortet!

Hörde på Dalaradion idag, det är nämligen det vi lyssnar på här hemma, efterssom Jimmy tycker att det är så flamsigt på P3, och förmycket dålig musik, istället får vi höra Tomas Ledin, Patrik Isaksson, och en och annan Eddie Meduza låt. Man undrar om det är mycket bättre? Jimmy våran 26 åriga lilla farbor.  Nån dag ska jag ta upp Jimmys alla bra sidor oxå, det finns ju en del, fast det är roligare att prata om dom andra =). Ja, i alflall så sa dom på radion att det var nu som svinis skulle ha nått sin kulmen, att nu skulle det vara som värst och hela landet vara snuvigt och febrigt. Vad hände? Ska vi blåsa faran över nu och strunta i att vaccinera oss eller  VAD??

Nu har Mollan somnat, så nu ska jag gå in och mysa jag med!


Hoppar grodor..


Åå varför hoppar det alltid grodor ur min mun?! Det hände häromdagen och det hände imorse när jag mötte grannen i trappan. Ska fan tejpa fast tungan i gommen så jag inte kan prata när jag träffar folk, jag säger lixom alltid förmycket, eller helt fel. Tror det blir sådär när jag inte kommer på nåt å säga.. *usch* Nej nu får det bli skärpning! Jag gör ju bort mig!

Nu har Jimmy åkt till skolan i Gävle tills på fredan, tråkigt men lite skönt, känns som jag konstigt nog hinner med så mycket mer när han inte är hemma. Plus att han alltid ska bestämma vad vi ska se på tv, och det brukar bli matprogram eller trägårdsprogram eller nyheter, ibland mythbusters om han känner sig lite onyttig och slapp.

Jag och Mollan har varit ute på promenad efter vi lämnat brorsan på dagis, blev inte nån pw, men väl en 90 lång, fast med ett 10 min stopp för vi träffade Per R. efter vägen. Han var oxå ute och rörde på fläsket Han är rolig han, känns förässten som han oxå är en preson som skulle kunna ha grodproblem, åtminstone på fyllan, fast han lite för cool för å bry sig ;)

Igår var ju jag och Jenny och ungarna på markna´n, är ju inte lika roligt som för 20 år sen, men vad gör man itne för sina barn, man åker ju dit med dom för att man minns precis hur roligt man tyckte det var att åka karusell och köpa godis och och allt det där. Men fyy fan vad dyrt det var.. och alla gubbarna som skötte karusellerna var sura polacker som inte kunde ett ord svenska när man skulle fråga nånting, sen ville ungarna hoppa i en hoppborg som vi nästan trodde var graits, men då satt det nån polack där och tog emot biljetter, men då tänkte vi väl iallalfall att dom fick hoppa  tills dom tröttnat, nej efter 5 minuter så kom han och sa till att det var slut, och då hade Gustav blivit kissnödog mitt i allt och gått iväg och kissat, gissa om han blev besviken när han kom tillbaka och inte fick hoppa mer, så jäkla snålt, det var lisom inga andra barn där heller.. då var riktigt sura
 >:(

I eftermiddag kommer mamma och hämtar Gusatv, han ska sova där i natt. It´s a win-win situation, han tycker det är roligt, mamma tycker det är roligt och JAG tycker det är skönt, att slippa läggningskaoset helt sjäv. Är lätt när man har varsin unge att ta hand om, men annars är det drygt, Igår när jag var på yogan hade Mollan skrikit under hela tiden Jimmy läste daga för Gustav, inte så kul för nån. Blir inte så mysigt med gonatt saga då. Längtar tills Hon går och lägger sig före honom.. Undrar när vi ska styra upp det, om någonsin..
Ivkäll ska vi allfall mysa, hon i sin säng och jag i soffan! =)




Nattliga idioter!

Nej, jag har inte gift mig, men hur många finns det inte som heter Maria Gustafsson,
så det får bli såhär :) Om jag nån gång skulle gifta mig så skulle jag ha kvar mitt
eget efternamn, det är ju JAG :)

Detta hände i natt:
kl 3:00 knackar det på dörren, jag vaknar och väcker jimmy, -Du, fan det är nån
som knackar på dörren.
Va??  Vi väntar en stund, men det knackar igen, sen ger nån upp, men skriker- Men HALLÅ!!
Det är en kvinna. Då får jag för mig att det är mamma
(vad nu hon skulle göra hemma hos oss mitt i natten?!
men man tänker inte så smart när man blir väckt sådär) Så jag går upp och kollar
fönstrena men ingen där, då hör jag hur nån tokknackar på hos grannen ovanför.
 Han öppnar, och jag kikar ut genom titthålet, Grannen, Robbans dörr är vidöppen, och
då är blir jag övertygad om att nåt har hänt honom, att han ligger död därinne.
Sen hör jag hur puckot säger till grannen- Du måste hjälpa mä´,
Robban är inte hemma, han måste
ha blivit överfallen, vi måste ringa 112... WHAT??!
Grannen som är lite smartare än bruden ringer till ROBBAN, och han svarar..
Grannen säger- Du, det är en kvinna här i trappen som letar efter dig. *paus*
Han är hemma säger han.
-Va är han hemma! Bruden går ner och går in i lägenheten, hittar inte Robban,
 men ger sig ÄNDÅ inte, utan ska ha med grannen ner och titta att han verkligen inte är där..
Såå dum i huvet..  Så kommer Robban gemon källaren (kan man mistänka att han gömt sig där?!)
Vilken idiot.. åsså kunde jag inte somna om sen heller, och Gustav väckte mig 6.. så trött nu!!

Nu ska vi äta, sen ska jag och Gustav åka till Gränges marknad och åka lite karusell
med Isaac, och hans mamma
som oxå är min Yoga tränare :)



Nytt kök?


Idag lämande vi båda ungarna hos mamma och åkte till Borlänge,
skönt att vara lite själva en stund, även om man inte njuter av det som man kanske borde.
Köpte en ny bilstol till G. och lite småsaker.

Igår upptäcktes en vattenskada i trappphuset intill vårat kök,
och några killar var in här och mätte fukt, det pep rött som f*n i
taket och väggen och golvet i köket, så antagligen
kommer dom att riva vårat golv och väggen i köket.. blandade känslor.
 Vi kommer få ett nytt kök :) men vi kommer att få leva med ett
upprivet kök som ska torka i 4 v.
och sen ska ett nytt kök moteras.. men bara på ena sidan där dom rivit,
så jag antar att om vi inte vill ha kvar dom fula gamla luckoran på
andra sidan får vi göra det själva, och papetsera..
suck.. och vi som har en så händig pappa ;P men vi blev ändå lite
glada och började kolla ikeakatalogen :)
 och såklart ville vi ha det dyraste..
Vi får lägga mellanskillanden mot vad ett kök dom skulle ha
valt skulle kostat..
Kankse, eller antaligen ökar det är värdet på lägenheten en del,
efterssom köket var den fulaste och
slitnaste delen i lägenheten.. Det är ju bra :)

Nu ska vi snart lägga ikull ungarna och dricka drinkar, Pina Colada come to me..


Ok, nu kör vi..

Förösker mig på att blogga då.. för att alla tjatar ;)

Men tror inte jag kommer hinna skriva så mycket vettigt dock..
är alltid nåt eller nånsom kräver uppmärksamhet här hemma..
Snart måste jag säkert sluta för att Mollan vaknar,
 och alla som försökt sitta vid datorn med
en bebis vet at det är snudd på omöjligt :(

Jag gör lixom inget vettigt men ändå hinner jag inte med allt känns det som..
Typ såhär ser mina veckor ut..

En vanlig Måndag:
 Lämna på Dagis -Power walka-äta- leka med Mollan- Hämta Gustav på dagis- 
Äta Mellis- Leka en stund ute- gå in, laga mat,
eller underhålla barn när Jimmy lagar mat-
Äta- Leka en stund med ungarna- Sätta på film till G.
 och underhålla Mollan tills det är dax å sova. kl 8-halv 9
Sen däckar jag typ i soffan vid 9 snåret, och är det nåt bra på TV efter 9
 så tittar ibland jag men har hela tiden känslan av att jag borde gå och lägga
 mig för jag vet inte hur natten kommer att se ut, eller hur tidigt jag kommer
bli väckt ( kl 6:00 imorse) Och ag behöver verkligen min skönhetssömn..
jag är inte som Jimmy som klarar sig på
5 h. nej nej..

Så ser en dag ut förutom att på Tidagar och Söndagar så tränar jag på
kvällarnaoxå, och på torsdagar Mammalattefikar jag :)
 Och på helgerna är det 1000 grejer som ska fixas..
men framförallt vill man ju hinna vara tillsammans hela familjen och hitta på nåt, 
och så ska man hinna hem till mamma och pappa så dom får träffa ungarna
 och jimmys mormor&morfar, osv..

Sen tiden som blir kvar borde jag  lägga på mina nära kompisar som jag knappt aldrig hinner träffa heller..

Männsikor jag gärna träffar när jag har tid-
Kattis, Emma&Linda med ungarna, Ida Sara Mina, Mamma Pappa Brosan,
och så dom som bor en bit härifrån, när dom kommer hem -Fredde och Karin..
Dert är i princip det jag hinner med, så är det.. så nu har jag sagt det :P
Försök inte bli kompis med mig för jag har ändå inte tid ;) *haha*

Nog om det.. jaha, vad ska jag skiva nu då..
Gustav är hos mamma, han ville dit så hon hämtade honom nyss.
Ganska skönt, iallfall när han själv vill. Undrar vad jag ska göra idag då..
städa kankse... borde göras..

Var in i en likadan lägen het som våran igår, fast spegelvänd,
vilken chock, fattar inte att det kan se ut sådär, att en sån här lägehet kan vara så fin.
Våran är så skabbig om man jämför..
Men så har vi ju bara renoverat ett rum oxå, varför ska vi renovera när vi ändå
 snart vill flytta, så tänker vi.
Men man kan ju oxå tänka att man kan höja värdet på lägenheten rejält
 om man skulle göra det fint..och trivas bättre medans man bor där..
men.. vi har varken ork, tid, eller lust eller en karl som kan det minsta
eller är det minsta intresserad av renovering pyssel och fix.
 Åå om man räknade alla de gånger som jag tänkt att man
skulle skaffat sig en händig karl.. det skulle bli många det!
Han kan inget om bilar eller datorer heller.. faaan va! :/

Vad kan kan då, undrar ni.. jo..
.. däremot kan han räkna matte, fiska, binda flugor, spela gitarr,
göra knivar, och sånt där nyttigt ;)
Fast han är snäll det är han, och han kan laga mat :)
 Det är ju bra ju.. i allfall..

Jaha, nu kom pappis med nyvaken Molla ifamnen så nu får jag sluta så han kan plugga vidare..

Mer en annan dag..

RSS 2.0