sova hela natten..


Inatt hände det! Inatt hände det som inte hänt på snart ett år. Jag fick sova en hel natt utan att vakna!
Helt ortoligt väcktes jag av Mollan kl 7 i morse, och sakta går det upp för mig att jag inte varit upp och stoppat i nappen en enda gång. Det här är en mammas stora lycka!
Hon hade fortfarande nappen i då kl 7 när hon som en lite solstråle kikar upp från spjälsängen, till skilland från annars då det är gnäll från första stund, säkert för att hon aldrig är riktigt utsövd. Det som har skett är alltså att hon aldrig tappat nappen, inte på hela natten. Detta är en riktig engångsföreteelse det vet jag av erfarenhet. Att en unge inte tappar sin napp på hela natten sker kanske i gång på ett halvår. Men man får vara glad för det lilla, och det är jag!
Små tankar som innefattar tejp och nappar börjar puffa på mitt medvetande ;)  Alternativet skulle kanske vara att lära henne sova helt utan napp? Men det skulle innebära frler skriknätter innan hon vant sig, jag orkar inte det. Och den där nappen kan vara en räddare i nöden ibland, jag vet inte om jag är redo att skiljas från den ännu.

Igår hade Gustav kalas hemma hos mamma&pappa och fick sin nya cykel. Och cyklade hela vägen hem sen, (fast med lite hjälp) så duktig så.
Snart ska vi promenera alla dom långa backarna upp till Emma. Trevligt att träffa mammorna och ungarna!
Och imorgon åker vi till sTOCKHOLM!! och än har ingen unge verkat särskillt sjuk, jag håller tummarna!

Operation dadgsömn inne!


Har just påbörjat operatin lägga Mollan inne i sin egen säng på dagen. Hon har ju vägrat sova inne länge nu, somnar bara i vagen ute. Hör hur hon skriker inne i sovrummet i spjälsängen och undrar om det här verkligen rätt. Talar hon om för mig att det här inte är ok nu när hon skriker på mej. Eller är det bara för att hon är arg och en envis liten unge?! Nu tystande hon, jag ska kolla vad hon gör..

Nu sover hon!! Det tog inte ens 5 min.  Men hon sover ju halvsittandes, utan napp. Hur ska jag göra nu då??
Vågar jag lägga rätt henne utan att hon vaknar? Ska hon sova i den där obekväma ställningen kanske hon vaknar snart igen.. hmm.. suck.. Jag får prova att läga rätt henne strax, när hon kommit in i lite djupsömn.

Har inte hänt mycket spännande här. Fast i helgen hade vi iof. kalas för Gustav, det tyckte han nog var spännande. Han fick Lego, kläder, filmer, bilbana och lite mer saker. Fast den största presenten får han på onsdag när vi ska ha kalas hemma hon mamma&pappa. Då får han en cykel. Tråkigt bara att han fyller på hösten, men vad ska man göra.

Det gick!! Jag lade ner Mollan bekvämt, tryckte i nappen och stoppade om henne utan att hon vaknade. Då vet jag det, det går att lägga henne inne oxå, men hon ska nog vara ganska trött då. Nu hade hon varit uppe sen 6 och nu är kl 10:15 och hon verkade inte särskillt trött.

Längtar till på fredag nu! När vi ska åka till Stockholm. Ska bli så kul! Håller tummarna för att ingen unge, särskillt inte Gustav blir sjuk nu. Om Mollan blir sjuk åker vi väl ändå, men det är synd om både Jimmy och henne då ju.

Idag hade dom pjamasparty på Gustavs dagis, han var så gald när han satte på sig pjamasen i morse innan han skulle iväg. Han tyckte det var så toookigt att gå ut med pjamas. Lilla söta sötis. I natt vid 1 snåret vaknade jag av att han öppnade dörren till sitt rum, (så lättväckt är en mamma)  jag väntade på dom där små tassande stegen mot vårat sovrum, men dom kom aldrig, så jag smög upp och kikade. Gustav hade gått in på toa för att kissa. Det trodde jag aldrig att han brukade göra på natten, han har ju blöja då. Och jag var säker på att han när han var klar skulle fortsätta in till oss. Så jag var precis på väg att väcka Jimmy och säga att han fick gå in med Gustav, så han inte skulle komma in och väcka Mollan. Men jag stannade kvar och smög lite till för att se om han kankse kanske skulle gå in till sitt rum igen, det trodde jag verkligen inte. Men det gjorde han! Stänger t.o.m. toadörren och sin egen dörr efter sig, och går in till sin säng och sover vidare utan att ha väckt nån annan i familjen. MEN så duktig han är! Undrar om han brukar göra sådär på nätterna ibland, utan att vi vet om det. Underbara duktiga lilla söta Gustav. Vissa saker löser sig verkligen av sig själva!



Lidingö kök..


Nu är det slut på hantverkar spring här för några veckor. Nu är kaklet bortrivet och torkelementen ligger på golvet. Dom är 90 grader varma, och väldigt effektiva hoppas vi! Spisen är flyttad så nu lagar vi mat mitt i köket där bordet brukade stå. Rätt så drygt.

Imorgon ska Jimmy och min brorsa åka till IKEA och kolla in det kök som vi har tänkt oss, Lidingö..



Visst är det fint! Synd bara att vi bor i den här tråkiga lägenheten, skulle passa bättre i min herrgård ju!
Nu är det klart att föreningen eller försäkringen eller vilka det nu är som betalar, att dom står för skåp, kakel och golv, men jag antar att vi kommer få lägga till en del själva. För det där är väl inte det billigaste köket. Bra iallfall, och så tror jag att dom gör jobbet. Och det är ju ännnu bättre för det gå väl antagligen snabbare än om vi (Jimmy) skulle gjort det.

Ivkäll ska jag och Emma träna Combat. Skönt att komma hemmifrån lite och vila öronen från Gustavs stämma, som visserligen är underbar men som aldrig är tyst!


Laga mat i en krigszon..


Nu ser köket ut som en krater, och hantverkarna är här titt som tätt, men än vet vi inget om vad som kommer att ersättas eller vad vi kan välja mellan, hur mycket vi måste göra själva osv. Så tröttsamt. Har vi tur ska köket bara torka i 2 v. har vi otur i 5v.. Har vi ens ett kök till jul? När det har torkat måste ju golvet fixas, väggarna, skåp monteras, kakel sättas, tapeter, lister och gud vet allt. Och vem ska göra vad??

Så underbart det är att laga mat i allt det här. Radonet ligger som en dimma i luften (?). Fy fan hoppas det går fort. Nu sitter vi i vardagsrummet och äter, fint med kladdiga sulliga ungar.

Idag ska vi hem till Anna i smedjebacken på mamma-lunch. Det blir trevligt, och se deras nya hus och träffa dom andra bebisarna! Igår var vi på föräldraträff på BVC och vägde och mätte, Mollans viktkurva har vänt och pekar neråt. Inte bra, visst har hon ätit sämre, men inte så dåligt. Hon kanske har blivit mer aktiv? När Gustav var lika gammal som Mollan vägde han 1½ kg mer. Det syns på korten när han var liten oxå, en liten buddah!

Molly




Nästa helg ska jag, Gustav, Jenny och Isaac åka till Stocholm och hälsa på Sara Theo och Greta. Det ska bli så roligt å få komma i väg nånstans nån gång. Var några år sedan jag var i huvudstaden, har ju mest varit Göteborg förr. Hoppas bara inte det är överfullt på tågen pga. höstlovet. Fast vi kan väl sitta i gången, tar väl inte så långt tid till Stockholm, 2-3h kanske? Ska ialfalll bli skoj. Och lite bebis semseter, Mollan får stanna hemma med pappsen.  Kanske inte så populärt från hennes sida just nu. Hon är väldigt mammig, och rätt så gnällig och dryg.

Den lördagen vi är i Sthlm fyller Gustav 3, så vi firar hans födelsedag den här helgen i stället. Han vet ju ändå inte när han fyller år.





Middagsbjudning..


Ikväll kommer Kattis, Kristian, Per och Carro hit och käkar lite mat och dricker lite vin. Detta har jag nu styrt upp för att Jimmy ska få lite socialt liv och inte bli helt möglig här hemma. ;P Jag tror han ser fram emot det.

Gustav har vi gett bort till mormor ikväll men Mollan är hemma. Vi är snudd på friska nu. SÅ skönt!!
Man får lite dåligt samvete när man bara lämnar bort ett barn såhär, men det känns dom att Mollan är förliten och för bökig för att sova borta. Plus att mamma är ensam hemma jsut nu och till och med JAG tycker ju att det är jobbigt att lägga två barn själv. Mollan har blivit så jobbig, gnällig och och vill bara nästan bli buren eller att man ska sitta och leka med henne på golvet. Och när hon ska äta så klättrar hon ur stolen hela tiden och är livsfarlig, man få sätta ner henne igen flera gånger och hon blir helt vansinnig, och får knappt i sig nå mat för hon är så arg. Jag vet inte vad jag ska göra?!! Ja ja det kanske löser sig..

Nu kommer hon och jag måste ta hand om henne innan hon rycker ner alla kablarna till datorn som han brukar göra..

feber..feber..

Sitter och tittar på Lyxfällan och förundras över hur dumma i huvet folk är när dom inte fattar att man inte kan handla för pegar man inte har. Hur tänker dom?? Tror dom inte att dom behöver betala tillbaka eller?! Idoter!

Gustav har precis blvit frisk från sin feber, det gick snabbt. Det var bra! Men nu har bacilluskan hoppat över till Mollan istället. Hon bara hänger och gnyr och här alldeles varm. Å mitt hjärta värker. Det finns inget värre än när barn blir sjuka. Det här är en bra anledning till att inte skaffa barn, eller skaffa fler barn. Att man mår så dåligt när ens barn blir sjuka, säkert dåligare än vad dom själv mår många gånger. Så denna oro. Nä fy!

Såg på förlossningskliniken idag, och då ville jag inte heller ha nå fler barn. Stackars sjuka barn. Tur att man har friska barn. Man kan tacka sin lyckliga stjärna att dom inte kommit ut med diaframgabrock eller inälvorna UTANFÖR magen. Jag satt där och grinade med min febriga Molla i famnen och var lessen för alla stackars sjuka barn, men samtdigt så glad för att det inte är värre än en förkylning. Ibland är det verkligen bra att få lite perspektiv. Man borde stanna upp oftare och vara tacksam för allt man har. På yogan säger Jenny alltid innan vi börjar när vi står där med handflatorna ihop framför bröstet och yoga-andas att vi ska stanna upp tänka på allt vi har att vara tacksamma för, och ta med oss dom tankarna in i träningen. Det är en så bra stund, som man så sällan unnar sig annars i all stressen. Jag är så glad att jag får tid att tänka på allt det där i nån minut varje söndag. :) Jag täker oftast på ungarna och Jimmy då. Dom är ju mitt solsken!

Nä måste nog snart gå och lägga mig, efterssom febernätter har en tendens att bli vakennätter.. *suck
Godnatt..

Mitt nya fynd, Bitterfittan!

Har inte skrivit på några dagar nu därför att jag har hittat en bok som jag bara måste läsa så fort jag får en stund över, Bitterfittan! Den är så klockren, så välskriven, ärlig och äkta. (än så länge) Jag önskar att jag skrivit den själv. Det ÄR som om jag skrivit den själv. Alla som vill veta hur jag tänker och känner läs den. Där beskrivs mitt förhållande, min kärlek till mina barn, min längtan efter äventyr, mitt dåliga mammasamvete som går hand i hand med behovet av ett eget liv. Det enda som inte stämmer på pricken är att jag inte stör mig riktigt lika mycket på patriarkatet. Jimmy och jag lever ändå hyfsat jämnställda. Han både lagar mat och städar, han tar ansvar för barnen (förutom på natten) och är inte någon mansgris även om det ibland skymtar framm ett litet tryne. Jag har haft tur på det viset, och det är nog därför som jag inte hakat upp mig på hur icke jämnställt vårat samhäller trots allt är. Jag vet att merparten av alla kvinnor är de som lagar mat städar och tar hand om barnen mest. Att männen tycker att dom är duktiga när de tar ut några ynka veckors pappaledigt, och att de är de som alltid sitter kvar och pratar efter en middagsbjudning medans kvinnorna väntas duka av och ta hand om disken i köket. Jag blir förbannad när jag tänker på det, men jag stör mig inte till vardags, och det är skönt. Är jobbigt att gå omkring och vara arg och känna sig orättvist behandlad hela dagarna. Men jag är glad att de finns dom som orkar kämpa!

Vårat kvälls och natt-trassel har löst sig som genom ett trollslag. Jag visste att jag skulle tänka såhär - Varför gjorde vi inte det här tidigare? Tidigare hade Mollan inga rutiner alls, inte på dags sovningarna eller när hon gick och lades sig för kvällen, det var allt från 8-halv 10, men oftast halv 9. Men som ändå kändes lite för sent. Då åt hon välling sen lät vi henne leka här i vardagsrummet tills hon började se trött ut, då bar vi på henne tills hon somnade, och på natten åt hon ju, och vaknade hon och skrek lyfte vi  henne till våran säng. Nu hade jag bestämt mig för att ornda upp hennes dags sömn, Gustav hade fasta tider sen han var 5 månader och jag tyckte det funkade jättebra, då visste man att han var trött när klockan var halv 8 och han fick sin välling. Men med Mollan har det kännts krångligare efterssom Gustav ska iväg till dagis och hämtas därifrån. Men nu hade jag bestämt att hon ska sova 1- 1½h mellan typ kl 10-11:30, och sen 1h mellan 14:30-15:30,. Jag har läst att barn som är kring ett år behöver 2½h dagssömn och 11h nattsömn. Och det funkar så bra!! Sen får hon välling vid 8 och då somnar hon alltid och vi bär in henne. Sen får hon inte äta på natten längre, och första natten skrek hon i 50 min kanske, fast mest för att hon ville över till våran säng. Sen gav hon upp och lade sig gråtsuckandes ner och somnade om och sov till halv 8! Efter den natten har hon bara skrikit i 5 min, och det var den andra natten. Så nu när hon vaknar, men bara nån gång per natt så stoppar jag bara i nappen och stoppar om henne, och säger schhh schh, sen somnar hon om, utan mat och utan skrik och sover till ca 6-halv 7. Som sagt, varför gjorde vi inte det här tidigare?! Fast jag tror ändå inte att jag själv var riktigt redo för att ta fighten än. Man måste själv ha nåt den punkten där det känns att nu får det fan bli nån ordning på det här. Jag är så glad att jag gjorde det. Jag mår så dåligt själv av att inte ha kontroll på situationer, och sen ungarna kom så älskar jag rutiner. Särskillt att det finns ett klocklsag där dom ska gå och lägga sig, så man vet att efter 8 är det lungt här i huset och jag kan göra vad jag vill.

Nä nu ska jag skynda till min bok innan det blir för sent för en kvällstrött morsa som mej..

Pissdag som tog sig..

Ida angående din kommentar- Nej,nej, det var absolut inget påhopp. Även jag tillhör den egoisktiska generationen, som skaffar barn sent för att jag fick lov att leva loppan först, och som gnäller och lider när jag måste gå upp på natten, och vakna halv 6 på morgonen! Och att du visst tänker skaffa barn nån gång, det visste jag redan. :P



Den här dagen började så jäkla pissigt! Mollan var vaken mellan kl 3-4 för andra natten i rad, och sen när jag väl somnat om efter henne, så vaknar Gustav kl halv 6. Jag hade tagit över Mollan i våran säng eftersom hon somnar om snabbare (?) där, så hon låg där brevid Jimmy när jag fick skynda mig ut ur sovrummet med Gustav när han kom in för att inte hon skulle vakna. Jag var så jäkla trött, och det var kolsvart ute. Jag satte på en film till Gustav och la mig i soffan och slumrade. Tänkte att Jimmy nog vaknar om Mollan vaknar så hon inte krälar runt och ramlar ner från sängen, och bäst som jag ligger där i soffan och försöker krypa så långt under filten som möjligt hör jag en dov duns och sen ett illvrål. Mollan har ramlat ner från sängen!! Jag störtar upp, hoppar över soffbordet och ska precis ta svängen mot hallen, när jag ramlar och slår mig som faaan, i båda handlederna, slår i knät i en skåpdörr som står öppen och en stumsmäll rakt på den höften som jag landar på. Men känner inte smärtan utan skutar vidare in i sovrummet, tänder lampan där en famlande, typ fortfarande sovande Jimmy försöker fiska upp mollan från mellan sängen och splälsängen. Vad sur jag var på honom då. Det är ALLTID jag som gått upp med våra ungar på natten, när dom skulle äta eller ibland för att stoppa i nappen 40 gånger på en natt, eller burit runt när dom varit sjuka.  ALLTID jag som är vaken när dom är vakna på natten som Mollan är nu, och bökar runt i sängen. ALLTID jag som skyndar upp i ottan  med Gustav för att inte störa Mollan som sover. Därför att Jimmy bara sover och aldrig vaknar, kappt ens om dom gråter eller skriker. Så jäklar orättvist.

Så nu är jag ledbruten och har ont lite överallt, för att han inte vaknar när hon vaknar, som mamma vaknar man automatiskt när ens barn vaknar. Så nu ska jag börja kräva sovmornar, Där jag INTE får störas, knappt ens om det brinner. Är så jäkla less på att aldrig aldrig få sova ut, spelar ingen roll vilken dag det är, helg eller inte, jag får ju aldrig sova tills jag vaknar av mig själv. *snyft*

Men sen ordnade dagen upp sig. Jag och Gustav lämnade Mollan hos mormor och åkte till badhuset redan till kl 9 när dom öppnar. Vi hade hela familjebadet för oss själva i 1 timmme innan det kom en till mamma med en lite kille. Det var så underbart skönt! Gustav är världens bästa och gulligaste unge när man är med honom själv. Så rolig och snäll och mysig. Vi åkte båda dom stora farliga vattenrutchikanorna, och plaskade vi runt som galningar och lekte, sen badade jag bubbelpool och bara njöt medans jag tittade på Gustav som åkte i den lilla rutchikanan, sen badade vi bubbel och kramades båda två och hade det så mysigt. Sen gick vi på McDonalds med Emma och Karro och Gustav skötte sig exemplariskt och satt som ett ljus och åt upp all mat, sen somnade han i mitt knä medans jag och Emma pratade. Han är så sööt!

Så nu är dagen helt godkänd, även fast kroppen värker.

Idag har vi tagit ner den andra spjälsängen, och nu kan inte Mollan klättra ur den här. Planen är att hon nu ska sova i sin egen säng, och sluta äta på natten. Jag förbereder mig på en skriknatt, men det är nu eller aldrig känns det som. Om hon vaknar och inte kan somna om så kommer hon ju vilja komma upp till mig, men jag ska alltså låta henne skrika och gråta tills hon lägger sig ner och somnar om i sin egen säng. Hoppas jag har tålamod och ork att stå emot att ta upp henne. Den här kampen gjorde jag med Gustav när han var bara 4 månader. Men Mollan hon kan ju resa sig och skaka galler. Det känns lite värre då. Men jag ska försöka vara stark..

Måste nog gå och sova snart så jag orkar natten.. Kram och godnatt alla!


barn


Sara, angående din kommentar i gårdagens inlägg- Ja det är klart, fast det är ju mer eller mindre självvalt, allfall att vänta tills man är 35 med att skaffa barn. Det är ju oxå det här samhället, vi pluggar längre, det finns inga jobb så vi måste plugga längre. Vi lever som barnungar längre, vi VILL leva som tonåringar längre. Vi vill inte förlora vår frihet eller ge upp våra intressen Vi vill kunna festa när vi vill och sova hur länge vi vill. Vi vill inte gå upp i vikt och förstöra våra kroppar ;P  Detta är den egoistiska generationen!

Sen finns det ju dom som gärna vill ha barn men inte hittat den rätte att skaffa dom med, och dom är det riktigt synd om. Kan bara föreställa mig den paniken jag skulle känna om jag började närma mig 35 och inte såg skymten av Mr. Right. 

Fast sen finns det ju dom som har svårt eller det verkar som dom inte kan få barn, då är det ju inte kul. Då får man ljuga och säga att man försökt i flera år så man får snabb hjälp och IVF. Sen blir det förhoppningsvis en bebis innan man fyller 35 :)

Eller så kan man vara radikal och strunta i barn helt och göra andra roliga saker, det går ju bra det å! Och de människorna förstår jag, tro det eller ej till fullo. Hade lika gärna kunnat vara en av dom, men nu blev det inte så.
Då behöver man inte alls oroa sig för att man inte ska orka med sina barnbarn, för då har man ju inga!



Mollan sover i sin säng, jag hade faktisk tänkt gå en morgonpromenad med henne men hon somnade på två röda i min famn, då orkade jag inte krångla på henne alla kläderna. Jag öppnade fönstret lite i sovrummet så hon får lite frisk luft i allfall.

Jag tror att jag ska baka lite, har haft sånt sjukt sötsug den senaste veckan, men det känns så dumt och bara trycka i sig nåt snask. Jag vill att det ska vara något riktigt gott. Jag ska försöka mig på chokladbiskvier.
Jag tar en paus i mitt nyttiga liv. Måste skynda mig nu medans Mollis sover, för med henne går det inte att baka.

Trött måndagskväll..

Trött måndagskväll, trots sovmorgon till kvart över 7 imorse, längesen jag sov så länge. Tack mina älskade barn att ni nån gång sover längre än kl.6. Ni är finast och bäst i hela världen! Trots att ni är morgonpigga.

Nu sover iallfall ungarna och jag väntar på Svenska Hollywood fruar, hoppas jag orkar hålla mig uppe.Jag älskar Maria Montazami och den där Anka tycker jag sämre och sämre om! Först tyckte jag att hon var lite rolig när hon sa precis som hon tyckte. Men nu tycker jag hon verkar mer och mer uppblåst och lider av hybris. Läste hatt hon ljuger om att hon kommit 2:a i fröken sverige, fast det var bara nån deltävling, och bak på hennes träningsbok så står det "Fromer miss Sweden", hallå vilken idiot! Usch.

Hittade en annons idag om ett spahotell i Smögen, 3 nätter inkl. 3 frukostbuffé och 3 2 rätters för 2000:- När jag fyllde 30 så fick jag en sparesa av Jimmy, men jag fick (såklart) styra upp den själv. Så nu tänkte jag att jag och han skulle åka dit i vår. Men för att få med honom, för jag tänker inte åka själv så slutar det hela med att jag får betala hans resa och bjuda med honom dit. Aldrig att han skulle lägga 2000:- på en sparesa. Det blir som att vi skulle betala våra enga resor, men det är det värt. Tänk 3 nätter utan att bli väckt en enda gång, och TRE mornar med sovmorgon. Vi kan ligga på sängen och läsa bra böcker, promenera längs kusten hand i hand och titta på havet, och äta på resturang utan att det flyger mat överallt :D Det låter som rena paradiset, vi kankse aldrig kommer hem igen! Ungarna får sova hos mamma. Mollan är så stor då så det ska nog gå bra. Jag längtar redan, men jag kommer säkert längta ihjäl mig efter mina små gryn oxå men jag tror att vi verkligen skulle må bra av att få komma bort lite själva.

Jag kan tycka ilband att jag fick barn lite för sent. Men jag vet oxå att jag var alldeles för omogen bara några år tidigare. Eller så var det bara det att jag inte hittat rätt pappa åt dom?  Men min mamma är ju redan 60, och hur många år till kommer hon att få vara frisk och orka ta hand och vara en så stor del av sina barnbarns liv. Hon fick mig när hon var 29 och jag fick Mollan när jag var 29. Med trenden som är nu, där medelåldern på förstföderskor är 30 år, så kommer en hel generation gå förlorad för våra barnbarn. Om vi får barn när vi är 35 och våra barn i sin tur får barn när dom är 35 så blir vi 70 när vi får barnbarn. Usch det är ju inte en säkert att man ens lever då. Det är så sorgligt. Hoppas mina barn får barn tidigt, men inte under 20. Så jag får njuta läänge av mina barnbarn. Och hoppas dom bor i närheten så jag får ta hand och gosa med om dom ofta, och skämma bort dom och ha dom sova över. Jag kan redan längta efter barnbarn. Men först kanske, kankse en bebis till, vi får se om några år. Tycker ändå att 2 barn lixom är 1 förlite. Men kanske känner jag såhär bara på grund av den bebis som aldrig fick bli vår bebis :( Men den kommer ju aldrig ersättas hur många barn vi än skaffar.  Ja tiden får utvisa hur många ungar det blir, men som sagt man blir ju inte yngre.


Lördag morgon..


Lördag morgon, det är  en av de bästa stunderna på hela veckan! Igen som ska stressa iväg nån stans, och en helt ledig dag. Mollan sover och brorsan och pappa gått till bibblan för att låna nya böcker. Vilket bra initiativ att lämna mig hemma! Så nu passar jag på att sitta här när jag har 5 min. över, har egentligen 100 andra saker som skulle behövas göras men det får vänta, allt för mina bloggläsare ;) Läste förövrigt att för att bli en riktigt aktad och läst bloggare ska man uppdatera minst 2ggr per dag. Det kommer jag tyvärr aldrig att hinna med :/

Sara, angående din kommentar från igår. haha* Ja det är nog i så fall den ENDA likheten mellan mig och Janne! Och du, sluta va så snål :P

Spisen för 700:- var redan såld. Jess! Om vi nu ska köpa en begagnad spis så kan det väl ändå vara en som bara är nåt år gammal. Måste bearbeta jimmy lite på den här frågan. Han har sån stark vilja, från början när vi diskuterade köket, så hade jag masor av idéer på färger och material, men nu tror jag han har förkasteat alla mina lösningar och idéer, och jag orkar inte kämpa för min sak längre heller. Är ju inte jag som ska göra jobbet heller så han får göra som han vill, bryr mig inte längre. Huvudsaker att det blir frächt och snyggt!

Känns som om jag aldrig får tillräckligt med sömn hur tidigt jag än lägger mig. Ögonen svider redan och jag klulle somna på en gång om jag la mig ner en stund. Detta är oxå en av de sämsta sakerna med barn, att man inte får tillräckligt med sömn.. Zzzz

Ikväll ska vi nog hem till Josefines pappa och äta middag. Det blir trevligt och roligt för Gustav han har pratat om det redan sen i går. Han gillar henne och att hon har så många Blixter Mcqueen grejer gör henne inte mindre populär direkt!

Efter att ha varit på jobbet igår känner jag verkligen att jag inte vill jobba. Inte för att jag inte trivs men det är så fint å va hemma. Hur ska man hinna med allt om man jobbar, jag hinner ju knappt städa, tvätta, laga mat och allt det där som det är nu när jag är hemma. Får skaffa fler barn då.. eller inte..

Nu ska jag sätta mig ner och skriva ner alla nummer från mitt gamla simkort och lägga in på mitt nya. Hade jag en kille med en något modernare telefon med IR-port, hade jag väl kunnat skicka över dom till min telefon, men det har jag ju förståss inte. :P


Besök på jobbe..

Idag har jag bockat av en av mina måste göra saker på listan
:Varit på mitt jobb och hälsat på.
Alltid lika trevligt att komma dit och slippa jobba och bara fika!
Hade tänkt att hälsa på Ida oxå, men hon hann vi inte på, efterssom Mollan blev trött och vi åkte hem ungefär när Ida började, tråkigt, men det får bli en annan dag. Vi fick ju iallfall träffa Dennis.

Andra saker på min att göra lista är-
Göra mera barnmat
Ringa till Lena på barnomsorgen
Åka och hälsa på Sanna
Köpa ovreall till Gustav
åsså måste jag höra av mit till den där mamman nu, hon som vill fika med mig.....

Gustav har sovit hos sin mormor i natt, hon var här igår och så frågade han om han fick föja med.
Och det fick han, det var väl bra!

Åkte en sväng över skogarna när vi åkte hem, så Mollan skulle få sova lite i bilen. Det är så fint nu. dom här dagarna slår allt. Gud vad vackert det är!!

Nu har jag tyvärr inte tid mer Mollan vaknar och Jimmy måste väl plugga vidare.

Men först måste jag bara berätta om Jimmys påhitt från igår. Vi ska alltså renovera köket, hela köket.
Allt nytt, golv kakel, väggar, skåp. Kyl/fys är bara nåt år gamla som dom får stanna. Men den antika spisen måste ju såklart bort. Men då har snålräven Jimmy kommit på att vi ska köpa en begagnad spis. Han hade hittat en spis på blocket för 700:-!!!!! Hur tror ni att en spis för 700:- ser ut? Helt otroligt..

RSS 2.0